Mielikuvitushahmot asiantuntijoina

20.05.2017

Kiistatonta lienee se, että monella eri nimellä tunnetulla saksalaisella valvontayrityksellä on jonkinlainen keino saada merkittävät määrät (ainakin 25 miljoonaa päivässä) ip-osoitteita. Vähintäänkin kyseenalaista on kuitenkin se, että miten toimiva tuo menetelmä on. Tällä hetkellä tieto on se, ettei kukaan ulkopuolinen, riippumaton toimija ole menetelmän luotettavuutta todennut. Sen sijaan liuta eri asiantuntijoita on kirjoittanut omia todistuksiaan eri oikeuslaitoksille.

Ainakin seuraavat henkilöt on yhdistetty valvontaohjelman asiantuntijoiksi eri tapauksissa:
Daniel Macek
Daniel Arheidt
Matthias Schroeder Padewet
Daniel Susac
Malte Dinkela
Tobias Fieser
Darren M. Griffin
William Gorfein

Erityisesti Lee & Hayes-lakitoimiston asianajaja Christopher Lynch on kunnostautunut kyseenalaistamaan asiantuntijalausuntoja ja paljastamaan jopa huijauksia. Varsinkin Darren M. Griffin on herättänyt epäilystä, sillä kyseistä henkilöä ei ilmeisesti ole olemassakaan. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt tätä mielikuvitushahmoa kirjoittamasta ainakin 600 asiantuntijalausuntoa Yhdysvalloissa. Lausunnot ovat käytännössä valokopioita toisistaan. Lausuntoja ovat kirjoitelleet myös mm. Arheidt, Padawet ja Dinkela. Kuinka monta eroavaisuutta löydät?

Lynch on saanut tätä kirjoittaessa tekijänoikeustrollit perääntymään joka kerta, kun on kiinnittänyt huomion taustalla toimivaan pöytälaatikkofirma/valvontayrityssotkuun. Tähän olisi syytä kiinnittää huomiota myös Suomessa, sillä toimijat (ja asiantuntijat!) ovat ilmeisesti samat.


Lähteet:
Yle: Saksalaiset valvontayritykset elokuvapiraattien jäljillä. Linkki
Fightcopyrighttrolls.com: Why The FBI Should Investigate The Guardaley Racket Linkki