Blogi
Klikkaa otsikkoa nähdäksesi tekstin kokonaisuudessaan

Markkinaoikeuden tuorein päätös on valitettava, sillä jälleen yhden suomalaisen perheen elämä on pistetty uusiksi rahanahneiden lakimiesten ja hämäräfirmojen toimesta.

Markkinaoikeus on hylännyt tunnettujen tekijänoikeustrollien hakemuksen, jolla trollit pyrkivät saamaan liittymien omistajien yhteystietoja. Aiemmin tällaiset hakemukset ovat kelvanneet sellaisenaan, mutta tällä kertaa markkinaoikeus muutti linjaansa selvästi. Markkinaoikeuden tiedote 12.6.2017 tiivistää asian seuraavasti:

Suomessakin asiantuntijana esiintynyt Daniel Macek on niin pätevä, että näkee tulevaisuuteen. Yhdysvalloissa kesällä 2016 Macek väitti havainneensa tekijänoikeusrikkomuksia kaksi viikkoa ennen väitettyä rikkomusta. Lee & Hayes - asianajotoimiston mukaan kyseisen asiantuntijan toimintaan liittyy paljon muitakin epäselvyyksiä, kuten valokopioituja...

Yksi asia joka on jäänyt vähemmälle huomiolle on valvontayrityksen rooli. Sen roolihan on playbookin mukaan, että "se pysyy taustalla, mutta on keskiössä". Excipio/Tecxipion tuote jota he myyvät ei nimittäin ole torrent-parvista IP-osoitteita keräävä valvontajärjestelmä. Sellainen järjestelmä nimittäin on melko triviaali toteuttaa.

Heidän tuotteensa...

Kiistatonta lienee se, että monella eri nimellä tunnetulla saksalaisella valvontayrityksellä on jonkinlainen keino saada merkittävät määrät (ainakin 25 miljoonaa päivässä) ip-osoitteita. Vähintäänkin kyseenalaista on kuitenkin se, että miten toimiva tuo menetelmä on. Tällä hetkellä tieto on se, ettei kukaan ulkopuolinen, riippumaton toimija ole...

Tekijänoikeustrollaus on valitettavan laaja ilmiö. Ilmiön kanssa on oltu tekemisissä ainakin Yhdysvalloissa, Australiassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa. Vaikka maat ja firmojen nimet vaihtuvat, ovat samat ihmiset todennäköisesti kaikissa näistä tapauksista taustalla.


Paholaisen Keittokirja

"Paholaisen Keittokirja" on ilmeisesti...

Pelkästään Telia on joutunut viime vuoden aikana luovuttamaan markkinaoikeuden päätöksellä jopa 37 000 liittymänomistajan tiedot Suomessa. Kun Telian lisäksi lasketaan mukaan myös muut operaattorit, voi määrän kertoa ainakin kolmella. Arvion 100 000 yhteystiedon luovutuksesta vahvistaa myös hallitusneuvos Anna Vuopalan kommentti Uudelle Suomelle.

Tämä sivusto on perustettu lisäämään tietoa ns. tekijänoikeustrollauksesta (Copyright Trolling). Ilmiö on maailmanlaajuinen ja riivaa tällä hetkellä kotimaatamme. On tärkeää, että mahdollisimman moni - olipa saanut kiristyskirjeen tai ei - tietää, mistä tässä ilmiössä on kyse.